Ultrahangos tisztítás

A már kiszerelt elkoszolódott, alkatrészeket speciális folyadékkal apró rezgések segítségével megtisztítom, de akár aranyláncot gyűrűt is vagy érméket is szebbé lehet varázsolni. Olyan helyeken is tisztít, ahová mással nem lehet elérni.

A legkönnyebb tisztaság

Ultrahangos tisztítás
Hogyan működik?

Az ultrahangos tisztítás nagyon hatékony tisztítási forma, amelynek segítségével a szennyeződések  teljesen és gyorsan eltávolíthatók a nehezen hozzáférhető részeken is.

Az megtisztítandó tárgyakat, alkatrészeket  egy tartályba merítik, és ultrahang segítségével tisztitják meg.

„Az ultrahangos tisztítás nagy frekvenciájú (jellemző frekvencia: 20–400 kHz) hanghullámokat használ vizes vagy szerves oldatban kemény felületek szennyeződéseinek mechanikus eltávolítására. Az ultrahang hatására a folyadékban kavitáció lép fel, aminek során apró buborékok keletkeznek (ezek mérete nagyjából fordítottan arányos az alkalmazott frekvenciával), amik a szennyeződést mechanikusan fellazítják, ez a folyamatban használt tartály alján leülepszik. Az apró buborékok a tárgy rejtett, nehezen hozzáférhető részeiben is kifejtik hatásukat.” (Wikipédia)

 

Felhasználási terület

„A módszer minden olyan szilárd tárgynál alkalmazható, ami nem oldja fel vagy kémiailag nem köti meg a szennyeződéseket.

Az iparban széles körben alkalmazzák: autóalkatrészek, sportszerek, ékszerek, orvosi műszerek, elektronikai alkatrészek, fegyverek tisztításánál. A kisebb berendezések lehajtható fedéllel rendelkeznek, a nagyobbak nyitott fémtartályok, amikbe az ultrahangos rezgéskeltőt belemerítik.” (wikipédia)

Cím

6035 Ballószög
III. Körzet 71/c

Telefon

+36 30 2397 233

Email

mau.audicabrio@gmail.com