Klíma tisztítás

A klíma tisztítás ózónos eljárással történik. Egyedülálló hatása a vegyszerekkel szemben, hogy az ózon oxidálja az atkák ürülékét is ami leginkább felelős a porallergia tünetek kiváltásáért. Az ózon nagyobb hatékonysággal pusztítja el az élősködőket, vírusokat, mint más eljárások. Az eljárás teljesen vegyszermentes és ebben a koncentrációban veszélytelen az emberre.

Tiszta levegő az autódnak

Klíma tisztítás
Ózonos technológiával

Az ózon három  oxigén atomból álló instabil vegyület.Az egyik legerősebb oxidálószer,a klórtól is hatékonyabb. Ha oxidálható anyagokkal érintkezik, a bomlás már alacsony hőmérsékleten is robbanásszerű. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt.

Az ózon teljesen biztonságos, 100% vegyszermentes fertőtlenítő hatású vegyület ami nem csak a klímát hanem a jármű egész utasterét fertőtleníti és egyben szagtalanítja. Az ózon nem hagy hátra maradványszert, nem tesz kárt az autó elektromos rendszereiben, nem hagy foltot a kárpiton. A kezelés után rövid idő alatt önmagától tiszta oxigénné alakul.

Mire lehet használni a járműveknél ?

Járműklímák, utasterek tisztítására-kezelésére alkalmas.

A klíma működése során hideg levegőt fúj az utastérbe.A párologtatón lecsapódó kondenzvíz (ami tócsa formájában megjelenik a kocsi alatt) mivel a műszerfal alatt sötét helyen van ezért a gombák, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok tök jól érzik magukat ezen a számukra ideális környezetben.Ezeket az élősködőket kel kiirtani a kocsinkból mielőtt megbetegednénk a klíma használatától.

Az ózon kezelés alkalmazható bármilyen lakás, szoba, ház, iroda, üzlet, autó, hajó, lakókocsi belső terének a szagtalanítására.­ Eltérő sebességgel oxidálja a különböző illat és szag anyagokat. Az ózon erős baktériumölő, vírusölő hatás hátterében a szétváló ózonból keletkező aktív oxigén oxidáló hatása áll.

Az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját, az érintkezés hatására létrejövő robbanásszerű oxidációs reakció következtében a másodperc tört része alatt több ezer ózon molekula ütközik a bakteriális sejtfalba ezzel elpusztítva azt. Az ózon gáz halmazállapotú és kétszer nehezebb mint a levegő, ezért beszivárog minden apró repedésbe, résbe a padlón, a szövetekbe, kárpitokba, az ágyneműk és a matrac belsejébe is. Rövid idő alatt elpusztítja az ezeken a helyeken élő különféle atkákat azzal, hogy roncsolja a légzőszervüket.

Egyedülálló hatása a vegyszerekkel szemben, hogy az ózon oxidálja az atkák ürülékét is ami leginkább felelős a porallergia tünetek kiváltásáért.  Az ózon nagyobb hatékonysággal pusztítja el az élősködőket mint más eljárások. Az eljárás teljesen vegyszermentes és veszélytelen az emberre.